Strona główna forum Historia Życie Alojzego Bruskiego ps. GRAB |
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Koniec |
Nadawca | Wątek |
---|---|
GRAB |
wysłane dnia:
29.12.2009 20:37
|
Zarejestrowany użytkownik Zarejestrowany: 29.12.2009 z: Wiadomości: 1 |
Życie Alojzego Bruskiego ps. GRAB Witam serdecznie...
Jestem spokrewniony z Alojzym Bruskim ps. GRAB. Moja babcia była Jego siostrą. Bardzo interesuje mnie Jego życie i wyzwania przed którymi musiał stawać w partyzantce. Chciałbym jakoś skompletować wspomnienia i informacje o Nim, by je upublicznić ku pamięci. Jeśli ktoś wiedziałby o źródłach, w których mógłbym szukać, to bardzo proszę o kontakt. Serdecznie pozdrawiam, Konkolewski Mateusz. (matikon@interia.eu) |
goch |
wysłane dnia:
30.12.2009 22:06
|
Współtworzę ten serwis Zarejestrowany: 5.8.2004 z: Czersk- Słupsk - Borowy Młyn Wiadomości: 147 |
Re: Życie Alojzego Bruskiego ps. GRAB Interesujące Ciebie wątki z życia śp. Alojzego Bruskiego - bohaterskiego żołnierza pomorskiego podziemia - znajdziesz w Dziemianach ( staraniem wójta i urzędu tej gminy ukazało się na Jego temat ciekawe opracowanie biograficzne). Ponadto będąc krewniakiem zapewne wiesz, ze rodzina w/w mieszka na terenie tejże gminy, oraz w Czarnowie oraz Gdyni. Grób A. Bruskiego znajduje się we Wronkach, tam gdzie został stracony.
Zajrzy również do zasobów magazynu Naji Gochë www.najigoche.kaszuby.pl (PDF-y) Życzę powodzenia Zbigniew Talewski
|
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Top |