Strona główna forum Sprawë Erika Steinbach odwiedzi Rumię i Piaśnicę |
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Koniec |
Nadawca | Wątek |
---|---|
tczewianin |
wysłane dnia:
16.5.2011 11:14
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 17.7.2003 z: Pietzkendorf-Müggau Wiadomości: 779 |
Erika Steinbach odwiedzi Rumię i Piaśnicę Podaję za Radio Gdańsk:
http://www.radiogdansk.pl/?a=news&id=62084 Jak w tej sytuacji zachowają się miejscowi Kaszubi słynni z tradycyjnej polskiej gościnności? ;) T. |
wotoch |
wysłane dnia:
16.5.2011 11:41
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 20.2.2004 z: Ciemno Wiadomości: 645 |
Re: Erika Steinbach odwiedzi Rumię i Piaśnicę Kim owa Erika jest, że wszyscy o niej mówią? Czy będzie rozdawać marki? Rozumiem, że to Niemka?
|
Benon |
wysłane dnia:
17.5.2011 16:36
|
Zarejestrowany użytkownik Zarejestrowany: 7.1.2007 z: Wiadomości: 5 |
Re: Erika Steinbach odwiedzi Rumię i Piaśnicę W związku z tą wizytą, w odruchu słowiańskiej gościnności napisałem dla Frau Steinbach poniższy dwuwiersz-zaproszenie.
Zaproszenie dla Eriki Steinbach Tak jak nie mrzemy od smrodu świni, Tak przeżyjemy twój pobyt w Gdyni. |
tgrabar |
wysłane dnia:
17.5.2011 20:57
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 29.10.2003 z: Łódź Wiadomości: 474 |
Re: Erika Steinbach odwiedzi Rumię i Piaśnicę Czy my naprawdę nie potrafimy unieść się nieco wyżej niż poziom rynsztoka? Czy już nikt nie pamięta listu biskupów polskich do biskupów niemieckich? Czy w stosunkach polsko-, czy kaszubsko-niemieckich musimy trzymać standardy Pani Senator Arciszewskiej-Mielewczyk? Na miłość boską, postarajmy się być choć trochę inni.
|
Jark |
wysłane dnia:
18.5.2011 7:59
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 12.2.2004 z: Wiôldzi Kack Wiadomości: 578 |
Re: Erika Steinbach odwiedzi Rumię i Piaśnicę Raczej trudno oczekiwać jakiś standardów, gdy od lat rynsztokowy poziom zachowań promuje spora część wybieranych demokratycznie przez "społeczeństwo" polityków. List biskupów - to była całkiem inna epoka. Zresztą czy nie pamięta Pan reakcji ówczesnych "elit" politycznych i "patriotych"? Tak bardzo się nie zmieniliśmy.
Stosunki kaszubsko-niemieckie to jedno a relacje do działalności E. Steinbach to drugie. Starałbym się to rozdzielić. Myślę, że mamy prawo dać wyraz swojej niechęci do działalności owej uzurpatorki do miana "wysiedlonej". O polskiej Pani senator zmilczę... |
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Top |