Strona główna forum Sprawë Badanie dwujęzyczności: Kaszubi mówiący po kaszubsku, proszę o wypełnienie ankiety |
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Koniec |
Nadawca | Wątek |
---|---|
Mirela |
wysłane dnia:
1.3.2012 10:25
|
Zarejestrowany użytkownik Zarejestrowany: 1.3.2012 z: Wiadomości: 1 |
Badanie dwujęzyczności: Kaszubi mówiący po kaszubsku, proszę o wypełnienie ankiety Witam,
Jestem studentką grenadzkiego uniwersytetu w Hiszpanii, obecnie przebywam w Rosji i tutaj poznaję kulturę Udmurtów, narodu, który znajduje się w podobnej sytuacji jak Kaszubi, Udmurci także walczą o zachowanie swojej pięknej kultury i języka. Bardzo mnie zainteresowały małe narodowości, sama mam korzenie kaszubskie, pochodzę z Gdyni. Obecnie pracuję nad projektem na temat dwujęzyczności. Bardzo chciałabym porównać funkcjonowanie dwujęzyczności u Kaszubów i Udmurtów. Zwracam się do wszystkich, którzy władają językiem kaszubskim, by pomogli mi w mojej pracy, wypełniając krótką, 10-minutową ankietę, którą prześlę pocztą. Mój kontakt: mirelagdy@gmail.com Będę bardzo wdzięczna za pomoc. |
bcirocka |
wysłane dnia:
2.3.2012 10:39
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 10.12.2004 z: Przodkowo Wiadomości: 530 |
Re: Badanie dwujęzyczności Gorąco zachęcam wszystkich PT Użytkowników naszego portalu do wypełnienia ankiety przygotowanej przez p. Mirelę.
Ankieta jest krótka i bardzo ciekawa. Jej wypełnienie nie tylko pomoże p. Mireli w pracy, ale umożliwia też głębszy namysł nad samym/samą sobą. |
Redakcja-nk |
wysłane dnia:
2.3.2012 16:45
|
Moderator Zarejestrowany: 8.9.2011 z: Wiadomości: 92 |
Re: Badanie dwujęzyczności Ankietę zapisaną w formacie worda pobrać można TUTAJ
|
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Top |