Strona główna forum Sprawë 20 tysięcy Kaszubów |
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Koniec |
Nadawca | Wątek |
---|---|
tczewianin |
wysłane dnia:
17.3.2008 0:49
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 17.7.2003 z: Pietzkendorf-Müggau Wiadomości: 779 |
20 tysięcy Kaszubów Nie jest dobrze w Telewizji Gdańskiej, skoro pani redaktor Anna Waśkiewicz doliczyła się w Polsce tylko 20 tys. Kaszubów:
KLIKNIJ TUTAJ KLIKACZU KASZUBSKI. Nawet w Wielkiej Brytanii jest nas więcej. Przypomina mi się dowcip z PRL: "Nie oglądaj telewizji, bo będziesz miał w głowie glizdy!" T.
|
erzette |
wysłane dnia:
17.3.2008 20:31
|
Współtworzę ten serwis Zarejestrowany: 29.9.2004 z: Warszawa Wiadomości: 94 |
Re: 20 tysięcy Kaszubów rzeczywiscie wiadomosc nie jest prawdziwa :(
Bowiem według ostatniego spisu ludności sprzed kilku lat Kaszubów nie jest około 20 tysięcy, a zaledwie 5,1 tys http://pl.wikipedia.org/wiki/Narodowy_Spis_Powszechny_2002 wszystko to wina tenedencyjnego spisu powszechnego sprzed szesciu lat... a swoja droga powolywanie sie na dane z tego spisu wola o pomste do nieba
|
marcinlezmik |
wysłane dnia:
16.4.2008 8:39
|
Aktywny użytkownik Zarejestrowany: 5.6.2007 z: Roczicënë-Nyjow, Wiôldżé Roczitczi Wiadomości: 31 |
Re: 20 tysięcy Kaszubów Wczoraj na spotkaniu ZKP w Warszawie dowiedziałem się od poważnych działaczy, że nikt nie podał narodowości kaszubskiej :)
|
Jupcew |
wysłane dnia:
16.4.2008 12:33
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 18.1.2006 z: z Pomorza :) Wiadomości: 222 |
Re: 20 tysięcy Kaszubów Nie poważnych działaczy, tylko od jednego Pana, który na spotkaniu był po raz pierwszy i z niewiadomych przyczyn rościł sobie prawo do reprezentowania całej społeczności kaszubskiej.Każdy ma prawo do szczęścia w swoim świecie, bardziej lub mniej wyimaginowanym- jeżeli oczywiście jest to jego wola. Osobiście uważam, że każdy ma prawo do swoich poglądów i polemika jest dopuszczalna w uczciwie prowadzonej dyskusji. Niestety są ludzie, którzy głoszą zasadę : Ja to państwo. Podczas jednej ze swoich wypowiedzi w/ w Pan stwierdził, że nigdy nie istniał narodowy trend w ruchu kaszubskim a historia Kaszub dla niego sięga XIX wieku. Nic dodać, nic ująć.
|
fopke |
wysłane dnia:
16.4.2008 13:49
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 7.7.2003 z: Chwaszczëno Wiadomości: 462 |
Re: 20 tysięcy Kaszubów Czy ten "Pan" nazywa sie jakoś?
|
Jupcew |
wysłane dnia:
16.4.2008 14:40
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 18.1.2006 z: z Pomorza :) Wiadomości: 222 |
Re: 20 tysięcy Kaszubów Niestety nie zapamiętałem nazwiska.
|
marcinlezmik |
wysłane dnia:
16.4.2008 18:19
|
Aktywny użytkownik Zarejestrowany: 5.6.2007 z: Roczicënë-Nyjow, Wiôldżé Roczitczi Wiadomości: 31 |
Re: 20 tysięcy Kaszubów rzeczywiście jakoś dziwnie się przedstawił.
:) stary działacz użyty w kontekście odpowiadającym jego siwiźnie :)
|
marcinlezmik |
wysłane dnia:
16.4.2008 18:24
|
Re: 20 tysięcy Kaszubów Ładne streszczenie ostatniego spotkania.
|
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Top |