Strona główna forum Sprawë mamy nowy język? |
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Koniec |
Nadawca | Wątek |
---|---|
Jupcew |
wysłane dnia:
27.7.2007 18:52
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 18.1.2006 z: z Pomorza :) Wiadomości: 222 |
mamy nowy język? http://wiadomosci.onet.pl/1579583,69,item.html
|
CzDark |
wysłane dnia:
27.7.2007 21:07
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 24.5.2004 z: Biebrznicczi Młin Wiadomości: 1133 |
Re: mamy nowy język? Dlô mie dwa jãzëczi są apartné, jeżlë znając jedén nie jesmë w sztądze rozmiec drëdżégò. Jô znając pòlsczi lëteracczi niga nie miôł jiwrów w zrozmienim szląsczé gôdczi, ale dokądka jô sã nie nôùczëł kaszëbsczi mòwë jô nie bëł w sztądze jej rozmiec znając pòlsczi.
Wéjle! Prôwda je takô, jëż tu dërch rządzy pòlitika, a jié lingwistika. Np. czesczi ë słowacczi to dlô mie je jeden jãzek, to samò jeżlë gôdamë ò serbò-chòrwacczim. Zôs dólnomiemiecczi czë òksëtońsczi czë lombardzcczi, ligùrëjsczi czë wenecczi to nie są niżódné dialechtë (jak to je czãsto pisóné) ale apartné jãzëczi.
|
Realista |
wysłane dnia:
1.8.2007 22:08
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 26.9.2004 z: Wiadomości: 243 |
Re: mamy nowy język? Cytat:
Dlô mie dwa jãzëczi są apartné, jeżlë znając jedén nie jesmë w sztądze rozmiec drëdżégò. Kwestia rozumienia jest stosunkowo małoprecyzyjnym kryterium, bo jedna osoba zrozumie więcej, inna mniej, w zależności od zdolności językowych i innych czynników. Poza tym od ilu procent (nie)zrozumienia miałby się zaczynać język? |
CzDark |
wysłane dnia:
2.8.2007 0:58
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 24.5.2004 z: Biebrznicczi Młin Wiadomości: 1133 |
Re: mamy nowy język? >>Kwestia rozumienia jest stosunkowo małoprecyzyjnym kryterium, bo jedna osoba zrozumie więcej, inna mniej, w zależności od zdolności językowych i innych czynników.
Jo, ale jeżlë niżóden człowiek nie zrozmie, to na gwës mómë dwa apartné jãzëczi. Zôs jeżlë wszëtcë zrozmieją tej na gwës dwa mòwë są jednym jãzëkã. Dëskùtowac to mòże czej dzél rozmie ë dzél nié. |
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Top |