Strona główna forum Sprawë Nabór do Armii Kaszubskiej |
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Koniec |
Nadawca | Wątek |
---|---|
tczewianin |
wysłane dnia:
19.11.2007 3:20
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 17.7.2003 z: Pietzkendorf-Müggau Wiadomości: 779 |
Nabór do Armii Kaszubskiej W związku z postępującym upadkiem morale zaciężnych wojsk warszawsko-praskich w Województwie Afgańskim ogłaszam nabór do KARy - Kaszubskiej Armii Republikańskiej. Nauczymy tych ramoli jak się strzela... aby nie było świadków.
Potencjalni kandydaci (i kandydatki!) powinni legitymizować się: - dobrym pochodzeniem - tzn. przenieść 60-litrowy plecak z mączką ziemniaczaną na czubku małego palca od nogi zanim wstrzyma Słońce i ruszy Ziemię ten, którego zuluskie wydało plemię; - owczarkiem niemieckim - dla celów grzewczych zimową porą. Wełna z owczarka wszystkim zawsze mile służy zwłaszcza nocą podczas burzy. Kandydaci posiadający błony między palcami zostaną przeszkoleni w sztuce spadania na cztery łapy i skierowani do jednostek desantowo-szturmowych. Jednak najbardziej odpowiedzialne zadanie stać będzie przed KLG (Kaszubskim Legionem Gejowskim), który przerzucimy na tyły wroga, aby siać dywersję biologiczną w jego szeregach. * * * Jeszcze Polska nie zginęła Póki my strzelamy, Strzelamy jak leci, Dzisiaj do Talibów, Jutro do ich dzieci! Log off Sky Isempty
|
ZbynekS |
wysłane dnia:
19.11.2007 22:30
|
Współtworzę ten serwis Zarejestrowany: 5.11.2005 z: Łąg Wiadomości: 97 |
Re: Nabór do Armii Kaszubskiej Nie wiem czy płakać czy raczej śmiać się....ale z głupoty tego tekstu. Czemu to ma służyć? A z przeróbką hymnu to czysta przesada i jest chyba na to paragraf.Przeginasz Pan panie P
|
tczewianin |
wysłane dnia:
19.11.2007 22:50
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 17.7.2003 z: Pietzkendorf-Müggau Wiadomości: 779 |
Re: Nabór do Armii Kaszubskiej Cytat:
Czemu to ma służyć? Myślę, że tekst ten służy parówkowym skrytożercom, którym mówimy zdecydowane: NIE! Cytat: A z przeróbką hymnu to czysta przesada i jest chyba na to paragraf. Pozostaje liczyć na to, że znajdzie się jakiś zacny obywatel, który wiedziony poczuciem obowiązku złoży donos, pardon - poinformuje władze. Wprawdzie w Ameryce obywatel może sobie nawet uszyć gatki z flagi państwowej, ale Nadwiślański Kraj, to nie Ameryka i trzeba tępić wszelkie przejawy dobrego humoru. Cytat:
Ma Pan absolutną rację Panie Zbynku. Pozdrawiam! T.
|
ZbynekS |
wysłane dnia:
19.11.2007 22:56
|
Współtworzę ten serwis Zarejestrowany: 5.11.2005 z: Łąg Wiadomości: 97 |
Re: Nabór do Armii Kaszubskiej Poniżej pewnego poziomu dyskusja przestaje być dyskusją.Więc najlepiej ja zakończyć!!!!
|
tczewianin |
wysłane dnia:
19.11.2007 23:11
|
Re: Nabór do Armii Kaszubskiej Teraz lepiej rozumiem dlaczego w Kraju Kaszubów więcej zwolenników ma football angielski niż angielskie poczucie humoru.
Nie traktuje Pan życia zbyt serio?
|
Jark |
wysłane dnia:
20.11.2007 0:38
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 12.2.2004 z: Wiôldzi Kack Wiadomości: 578 |
Re: Nabór do Armii Kaszubskiej Zostaw chłopaków w spokoju... Widać, nie służyłeś w armii (nawet kaszubskiej) i nie wiesz jak precyzyjną bronią jest moździerz średni konstrukcji radzieckiej, opracowany przez B. I. Szawyrina w drugiej połowie lat trzydziestych. Jak wie każdy żołnierz moździerz służy do obezwładniania i niszczenia siły żywej oraz techniki wojskowej, a także do zadymiania i oświetlania terenu (i na tym ostatnim bym się skoncentrował). A na marginesie szkoda dzieci... i kobiet.
z przeróbek pieśni Legionów najbardziej podoba mi się wersja z powracaniem "z ziemi polskiej do włoskiej". Może pójdą razem z tym wojskiem... 8-) |
tczewianin |
wysłane dnia:
27.11.2007 9:48
|
Re: Nabór do Armii Kaszubskiej Cytat:
Ano nie służyłem, ale mój dziadek służył i moi krewni służyli w różnych formacjach, do wyboru do koloru. Od PSZ do LWP, od Wehrmachtu do Abwehry i od US Army do Armii Australijskiej. Do Armii Kaszubskiej to bym się zgłosił na ochotnika - ze względu na przywileje emerytalne. ;)
|
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Top |