![]() ![]() ![]() |
Poprzedni wątek | Następny wątek |
Nadawca | Wątek |
---|---|
IsabellaK |
wysłane dnia:
9.11.2011 21:16
|
Współtworzę ten serwis ![]() ![]() Zarejestrowany: 26.7.2011 z: Wiadomości: 125 |
Re: Nasze Y-DNA ujawniają początek Kaszubian/Pomorzan Szanowny Panie czy slyszal Pan o zamieszaniu
ponoc Rosjanie znalezli R1a1a1i Z80 ,ale z tego co ja znalazlam to gosc na negatywne L 365. Jezeli chodzi o stare informacje to ja traktuje je powaznie i dzieki nim znalazlam ze nasz Suantybor mial innych przodkow niz w wersji poprzedniej. Dla mnie jak najbardziej realnej.Mam nadzieje ze ta wersja jest najprawdziwsza. Mistvoi Oboryta krol Wandali, synowie ; Volonis, najmlodszy syn Bosuslaw- Bogislaus, nie wiem czy mial wiecej dzieci ??? Boguslaw mial Syna Suantibora ,ktorego krola Bela z Wegier i krol Polski przymusili do chrztu. Suantibor wraca do poganstwa -umiera 1107 roku. Bela I, węg. I. Béla (ur. ok. 1015[1], zm. 11 września 1063) – król Węgier 1061–1063 z dynastii Arpadów. Stryjeczny bratanek Stefana I, w latach 30. XI wieku musiał opuścić Węgry. Przez dłuższy czas przebywał w Polsce, gdzie poślubił córkę króla Mieszka II. Powrócił na Węgry w 1048 roku i otrzymał od swojego brata Andrzeja I trzecią część królestwa. Uznany za następcę tronu, zbuntował się w 1057 roku, kiedy koronowano jego bratanka Salomona. Z polską pomocą w 1060 roku pokonał Andrzeja I i objął tron. Synowie Suantibora: Warcislaw i Ratibor zmarl 1151 roku Swantipolik i Boguslaw Warcislaw zona corka Ida Kanuta z Danii. Co tlumaczy wspolprace Pomorza i wiele kontaktow z Dania. http://www.zedler-lexikon.de/suchen/suchergebnisse.html?suchmodus=Standard Bogislaus I. Hertzog in Pommern Band 04, S. 0226 ~1 Spalte [JPG] [PDF] Bogislaus VIII. ein Sohn Bogislai V. Band 04, S. 0226 ~1 Spalte [JPG] [PDF] Bogislaus IX. vorgedachten Bogislai VIII. Sohn Band 04, S. 0226 ~1 Seite [JPG] [PDF] Bogislaus X. Hertzog zu Pommern Band 04, S. 0227 ~1 Seite [JPG] [PDF] Bogislaus XIII. Hertzog in Pomern zu Bartl Band 04, S. 0228 ~1 Seite [JPG] [PDF] Bogislaus XIV Hertzog über gantz Pommern Band 04, S. 0229 ~1 Seite [JPG] [PDF] Bogislaus, der jüngste Sohn Misteuonis Band 04, S. 0230 ~1 Spalte [JPG] [PDF] Ulrich oder Ulricus, der jüngste Printz Bogislaus XIII. Band 49, S. 0426 ~1 Seite [JPG] [PDF] Ustryczky oder Ustrzycky, Bogislaus Band 51, S. 0466 ~1 Spalte [JPG] [PDF] Bogislaus von Croy und Arschot, Ernst Supplement s4, S. 0051 ~1 Spalte [JPG] [PDF] |
Poprzedni wątek | Następny wątek |