![]() ![]() ![]() |
Poprzedni wątek | Następny wątek |
Nadawca | Wątek |
---|---|
szkotka |
wysłane dnia:
18.10.2012 22:52
|
Współtworzę ten serwis ![]() ![]() Zarejestrowany: 25.1.2012 z: woj.szczecińskie Wiadomości: 124 |
Re: cnoty pruskie Wywód Pana jest długi,o wszystkim dyskutować się nie da. Skoro tak się Pan na tego Mazowszanina obraził,przepraszam. Czytałam dialogi pózną nocą, coś zle skojarzyłam. P R Z E P R A S Z A M. Dla mnie inny, odmienny nie oznacza gorszy. Jak kolory czy niebieski jest gorszy od zielonego? Jest inny. Kiedy jestem na Kaszubach uwielbiam jak ktoś mówi tym specyficznym akcentem, melodyką, naczynia w kuchni ze wzorem kaszubskim. Takie małe subtelności które są inne w innych regionach. Są niepowtarzalne. Inaczej tej odmienności nie dostrzegam. A w historii po prostu ta "plama" z II wojny. To cała ta odmienność. Co do Warszawki to wzorem myślowym mi różne obelgi, które z niczego padają na Tuska. Nie całe 100% ludzi to stosuje ale to jest widoczne. Proszę spróbować to zrozumieć. Co do tego że onegdaj pisałam tak czy tak-to już przypomina kobiecą pamiętliwość. Ja rozmawiam teraz na obecny temat,i naprawdę proszę mnie tak nie usadzać. To mój wybór i nic Panu do tego, to szacunek do narodowości co Pan pokazuje?. Tu można się brzydzić. Pan nie ma tolerancji do odmienności, ot cały problem. Ja też wskazuję pewne cechy, ale mniej osobiście i zbiorowo, jako trendy zachowań. Pozdrawiam mimo wszystko. Nie jest tak zle jak Pan szybko przypuszcza.
|
Poprzedni wątek | Następny wątek |