Strona główna forum Sprawë Układ kawiatury do pisania wyłącznie po kaszubsku (windows) |
Poprzedni wątek | Następny wątek |
Nadawca | Wątek |
---|---|
gwidonus |
wysłane dnia:
4.1.2005 19:05
|
Współtworzę ten serwis Zarejestrowany: 21.6.2004 z: Wiadomości: 82 |
Re: Układ kawiatury do pisania wyłącznie po kaszubsku (windows) Nie pomyslalem o tym zbytnio - myslalem ze freewarowosc rozumie sie sama przez sie :) Zreszta na nic innego nie pozwala mi umowa licencyjna microsoftu :>
Tak wiec, niniejszym, i tego, i niepowtarzalnych, prosze o rozpowszechnianie ukladow mojego autorstwa wszedzie gdzie sie da. Pod licencją GNU GPL. Swoją drogą zastanawia mnie, czy pisanie po kaszubsku na komputerze z wingrozą miałoby jakieś zastosowanie w szkołach... nie wiem jak teraz to wygląda - ja w szkole na komputerze głównie grałem w Wormsy ;) Z innej beczki, ostatnio Adam zainspirował mnie do zrobienia jeszcze jednej wersji, używającej tzw. SGCAPS, tj. caps locka na niektórych znakach działającego jako zmieniacz, tak jak np. alt. Poszło o gadu-gadu, w którym alt+i i alt+u dają pochylenie i podkreślenie czcionki, a nie np. ò. Ale poniewaz gg nie zna się z unicode, i tak to nie pomoże ;) Myślę, że zrobie jeszcze native-csb-SGCAPS, zrobie z tego jeden pakiet, przejrze readme, dołożę licencję i podeślę. A co do komunikatorów w których można bez problemu pisać po kaszubsku - ja wiem tylko o PSI. Pełen unikod, sprawdzalem jeszcze po grecku, japonsku, arabsku, cyrylice, koreansku i chinsku - bez problemu :) http://psi.affinix.com/ |
Poprzedni wątek | Następny wątek |