Strona główna forum Sprawë Układ kawiatury do pisania wyłącznie po kaszubsku (windows) |
Poprzedni wątek | Następny wątek |
Nadawca | Wątek |
---|---|
mkwidzinski |
wysłane dnia:
6.3.2005 15:47
|
Dobrzińc Najich Kaszëb Zarejestrowany: 27.6.2003 z: Kaszëbsczi zemi Wiadomości: 467 |
Re: Układ kawiatury do pisania wyłącznie po kaszubsku (windows) Ku wyjaśnieniu.
1. Sprawę traktuję bardzo poważnie 2. Pisałem już raz o tym na forum i obiecałem sobie że nie będę w tym miejscu już więcej na ten temat polemizować. 3. Wypraszam sobie aluzji w rodzaju Cytat: klawiaturę "czysto kaszubską", nie "obciążoną" związkiem z językiem polskim. 4. Proszę zwrócić uwagę na to, że plik udostępniony do sciągnięcia na stronach "kaszubii" zawiera OBA rozwiązania i to użytkownik powinien sam wybrać to, które mu odpowiada. Oba rozwiązania starałem się też przedstawić, by nie posądzano mnie o stronniczość. (Jeśli to jest mieszaniem w głowach ludziom, to masz rację sugerując burzenie porządku) 5. Jestem przekonany, że czas sam pokaże, które rozwiązanie się przyjmie i że narazie jest jeszcze za wcześnie na to, by nakazywać używania jednego, czy też drugiego. O ile oczywiście damy potencjalnym użytkownikom szansę na przeanalizowanie i wypróbowanie obu. 6. Osoby korzystające na codzień z kilku układów klawiatury wiedzą, że to nie problem przełączyć z jednego na drugi (przełączanie jest możliwe również z klawiatury) Pozdrawiam serdecznie Marek
|
Poprzedni wątek | Następny wątek |