Strona główna forum Sprawë Słowa piosenek |
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Koniec |
Nadawca | Wątek |
---|---|
schilder |
wysłane dnia:
9.8.2009 23:35
|
Zarejestrowany użytkownik Zarejestrowany: 19.2.2008 z: Wiadomości: 12 |
Słowa piosenek Czy ktos sie orientuje, gdzie moge znalezc slowa do nastepujacych piosenek:
- Rozbitk (Fucus) - Czemu Tak (Weronika Korthals) - Reboce, Reboce (ludowa) - Na czolnie (też ludowa). Niestety nie rozumiem dokladnie tych piosenek, jelsi bede mial spisane slowa, bedzie latwiej. Z gory dziekuje za pomoc:) Pozdrawiam. |
WeronikaKorthals |
wysłane dnia:
11.8.2009 14:58
|
Zarejestrowany użytkownik Zarejestrowany: 11.8.2009 z: Wiadomości: 1 |
Re: Słowa piosenek Witam serdecznie.Bardzo się cieszę ,że mogę pomóc. Dziwnym zbiegiem okoliczności posiadam tekst "Czemù tak" wraz z tłumaczeniem:) Przy okazji dodam ,że na płycie którą właśnie nagrywam znajdzie się 9 utworów w jęz. kaszubskim(+ 4 po polsku), a w załączonej książeczce zamieszczone będą teksty utworów:) Zainteresowanych tematem zapraszam na moją stronę www.weronika.net.pl
Czemù tak Słowa: Eugeniusz Pryczkowski Muzyka: Weronika Korthals - Tartas Ref. Czemù tak – jô wzdichóm Czemù tak – jô pitóm Czemù tak Sã dzeje wiedno wkół Czemù tak – jô wzdichóm Czemù tak – jô pitóm Czemù tak Sã dzeje wiedno wkół Jô czëjã leno dërch Że zôs to corôz lëszi je Że corôz wicy je gòrch A dzéń witrzészi jesz lëchszi mdze. Jô nie wiém skąd mësla ta Tak głãbòk sedzy w lëdzy stach Bò mie sã widzy że To nijak nie je zle. Ref. Czemù tak... Kò wòlnosc mómë w nas Tej ni mòżna sã zniszczëc dac Swi wiarë w jesz lepszi czas Le miłi ùsmiéch wząc, bùszno wstac I słowò żëczné rzec Tim wszëtczim, co chcą leno czëc: Czej mdzemë jak ten kwiat Tej dobri bądze swiat. Ref. Czemù tak... Kòżden bë miłosc chcôł Kòżden bë w szczescym rôd béł Kòżden bë snił Kòżden bë dobrze żił. Ref. Czemù tak... Dlaczego tak? Dlaczego tak – wzdycham Dlaczego tak – pytam Dlaczego tak Dzieje się ciągle tak. Dlaczego tak – wzdycham Dlaczego tak – pytam Dlaczego tak Dzieje się ciągle tak. Ja ciągle tylko słyszę Ze znów coraz gorzej jest Ze coraz więcej jest grzechów A jutro ma być jeszcze gorsze. Nie wiem skąd ta myśl Tak głęboko tkwi w setkach ludzi Gdyż mnie się jednak wydaje Że wcale nie jest aż tak źle. Ref. Dlaczego tak – wzdycham... Przecież wolność tkwi w nas Więc nie mozna dać sobie stłamsić Swej wiary w jeszcze lepszy czas Tylko trzeba z uśmiechem na twarzy dumnie powstać I miłym słowem raczyć Tych wszystkich, którzy tylko chcą go słuchać: Jeśli będziemy jak ten kwiat Wówczas dobry będzie świat. Ref. Dlaczego tak – wzdycham... Każdy chciałby trwać w miłości Każdy chciałby trwać w szczęściu Każdy chce marzyć Każdy chce dobrze żyć. Ref. Dlaczego tak – wzdycham... |
slowk |
wysłane dnia:
11.8.2009 22:22
|
Współtworzę ten serwis Zarejestrowany: 31.5.2007 z: Lëzëno/Wejrowò Wiadomości: 140 |
Re: Słowa piosenek Kòrzëstając z leżnoscë, chcã òd se napisac, że żdajã i nié mògã sã dożdac nowi platczi Weroniczi Korthals – Tartas. Wspòmnã jesz, że na latosëch Medalach Stolëma da òna prôwdzëwie méstersczi pòkôzk swòjigò kùńsztu mùzycznégò. A na kùńc jesz mùszã dodac, że w teksce ti piesni, jem sã zatanowiôł nad dwùma słowama: gòrcha i lëszëc, widzec tuwò bòkadosc słowiznë autora tekstu – Eugeniusza Prëczkòwsczégò.
Słôwk
|
schilder |
wysłane dnia:
14.8.2009 0:47
|
Zarejestrowany użytkownik Zarejestrowany: 19.2.2008 z: Wiadomości: 12 |
Re: Słowa piosenek Witam Pani Weroniko,
Jest mi bardzo miło, że odpisała Pani i zamieściła słowa. Teraz już wszystko rozumiem:) Kiedy będzie do kupienia Pani nowa płyta? We wrzśniu? Gdzie będzie można ją kupić? Mieszkam w Warszawie, czy płyta będzie może dostępna w Epiku, albo w Radiu Kaszebe? Na pewno kupię ją, gdy tylko się pojawi. Piosenka „czemu tak” jest naprawdę super. Dla zainteresowanych podaję link do piosenki na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=BpLtXqlBjP8&feature=related Pozdrawiam, życzę Pani powodzenia i dużo sukcesów. |
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Top |