Strona główna forum Sprawë spis narodowy |
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Koniec |
Nadawca | Wątek |
---|---|
jozef |
wysłane dnia:
8.9.2011 21:55
|
Współtworzę ten serwis Zarejestrowany: 25.2.2011 z: kolonia Wiadomości: 77 |
spis narodowy jak tam wyszedł spis ? którzy za deklarowali swoją tożsamości kaszubską, na jak procent się do tego podpisało czy coś wiadomo , nie liczę emigrantów z polski na Kaszubach
|
Jark |
wysłane dnia:
8.9.2011 21:59
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 12.2.2004 z: Wiôldzi Kack Wiadomości: 578 |
Re: spis narodowy Jeszcze nie ma wyników. Podobno jakieś dane będą dostępne dopiero na początku przyszłego roku. Na pewno wówczas o tym napiszemy.
A jak myślisz jakie to mogą być wyniki? Ilu będzie Kaszubów którzy zadeklarowali narodowość kaszubską? Ilu Kaszubów podało, że mówi po kaszubsku? Ilu Kaszubów podało, że są Polakami? pozdrówczi |
Stojgniew |
wysłane dnia:
9.9.2011 16:51
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 19.5.2011 z: Antiquissima Polonia, Mazovia Wiadomości: 306 |
Re: spis narodowy Ja obstawiam na to, że deklaracji języka kaszubskiego będzie mniej więcej tyle co ostatnio, około 50 000. Plus być może jakieś 10-20%, biorąc pod uwagę akcję promującą spisywanie język kaszubskiego. Sądzę też, ze liczba deklaracji przynależności do etnosu/narodowości kaszubskiej, w obojętnie jakiej kombinacji, może w najlepszym razie przekroczyć deklaracje języka. Nie sądzę jednak by rozbieżność ta była wielka.
|
Pomuorshi_Wend |
wysłane dnia:
11.9.2011 22:30
|
Stały bywalec Zarejestrowany: 22.1.2011 z: Wiadomości: 51 |
Re: spis narodowy Gwësńë wicé ak slénim razã, przënôumnie moum takou nôudzejã! Wòsoumië dëdoum wo wpisańim kaszëbsťi nôroudnoscë abo etńicznoscë :)
|
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Top |