Strona główna forum Sprawë Kociewskie frykasy |
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Koniec |
Nadawca | Wątek |
---|---|
CzDark |
wysłane dnia:
8.1.2005 17:29
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 24.5.2004 z: Biebrznicczi Młin Wiadomości: 1133 |
Kociewskie frykasy Feferkuch Wjóńść trzy całke jaja, taska fol fariny, taska fol mlyka, dwa taski fol mónki pszanny, pu taski łoleju rapsowygo, pu taski marmólady, jedna tutka fol waniliencukru, trzy kopiaste łyżeczki od arbaty fol soli potaszu i ździebko natrónu. Wpsiyrwji rozmóncić jaja zes farió wew duży gliniany mnisce.
Dodawać po koleji: łolej, hirszhornzale, sól, potaszu, kakał, mlyko, mónka, marmólada i natrón. Jak da kupsić to eszcze: rozynki, mnigdały abo inakszy mnianowane mandle i fejn pohakowane łorzechy. Całke, fest rozmóncóne ciasto wlać do formów. na stronie: http://nowe.superhost.pl/modules.php?name=News&file=article&thold=-1&mode=flat&order=0&sid=724#3590
|
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Top |