Strona główna forum Historia Biskup Mehring współpracował z SB? |
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Koniec |
Nadawca | Wątek |
---|---|
tczewianin |
wysłane dnia:
7.5.2008 1:49
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 17.7.2003 z: Pietzkendorf-Müggau Wiadomości: 779 |
Biskup Mehring współpracował z SB? Polecam lekturę:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=9911&wid=9926920 Piech
|
CzDark |
wysłane dnia:
7.5.2008 20:41
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 24.5.2004 z: Biebrznicczi Młin Wiadomości: 1133 |
Re: Biskup Mehring współpracował z SB? Jô widzã, jëż Të wiele piszesz ò katolëcczi cerczwi. Tej jô rozmiem Të mùszisz dobrze znac katolëcką teòlogijã. Temù jô móm do Ce pitanié:
Czemù Jezës pòwòłôł Judôsza na apòsztoła; kò jakno Bòżi Syn Òn mùszôł wiedzec jëż Judôsz gò zdradzy ?
|
tczewianin |
wysłane dnia:
15.5.2008 23:36
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 17.7.2003 z: Pietzkendorf-Müggau Wiadomości: 779 |
Re: Biskup Mehring współpracował z SB? Cytat:
Nie muszę, ale znam w takim stopniu, w jakim człowiek średnio wykształcony znać ją powinien. Aktualnie czytam deklarację Kongregacji Nauki Wiary "Dominus Iesus". Czytam wyłącznie w celach poznawczych, albowiem nie jestem rzymskim katolikiem tylko luteraninem. Dla umocnienia się w wierze wolę czytać Biblię, Konfesję Augsburską i katechizmy Marcina Luta. Cytat:
Odpowiem teologicznie: aby mogła się wypełnić Jego misja zbawcza. Sam zresztą wiesz, że to problem zbyt rozległy by zamknąć go w jednozdaniowym wyjaśnieniu. *** Kwestia kolaboracji duchownych katolickich (luterańskich, prawosławnych itd.) z reżymem komunistycznym to przede wszystkim problem moralno-prawny, a nie teologiczny. Pozdrawiam T.
|
Cisowy |
wysłane dnia:
22.7.2008 22:20
|
Zarejestrowany użytkownik Zarejestrowany: 22.7.2008 z: Wiadomości: 6 |
Re: Biskup Mehring współpracował z SB? Żeby wypełnić misję musiał przeżyć życie jak człowiek i umrzeć jak człowiek. To wykluczło używanie Boskiej mocy (cudów) dla siebie. Żeby się nakarmić, wzbogacić itp. To również wykluczło patrzenie w przyszłość aby poznać co go czeka. Chociaż pewnie pewien ogólny obraz miał. Opis ostatniej wieczerzy sugeruje, że wtedy uzyskał świadomość kto go zdradzi. Czyli raczej świadomie nie chciał korzystać wcześniej z możliwości poznania przyszłości.
|
CzDark |
wysłane dnia:
13.10.2008 22:54
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 24.5.2004 z: Biebrznicczi Młin Wiadomości: 1133 |
Re: Biskup Mehring współpracował z SB? >>Chociaż pewnie pewien ogólny obraz miał. Opis ostatniej wieczerzy sugeruje, że wtedy uzyskał świadomość kto go zdradzi. Czyli raczej świadomie nie chciał korzystać wcześniej z możliwości poznania przyszłości.
Wéjle! Tej skądka Christus wiedzôł czile razów swiãti Pioter sã gò zaprze ?
|
| Od najnowszych | Poprzedni wątek | Następny wątek | Top |