Strona główna forum Sprawë VI Konferencja Regionalistów Rzucewie |
Poprzedni wątek | Następny wątek |
Nadawca | Wątek |
---|---|
Jark |
wysłane dnia:
15.5.2009 22:48
|
Nie mogę oderwać się od tej strony! Zarejestrowany: 12.2.2004 z: Wiôldzi Kack Wiadomości: 578 |
Re: VI Konferencja Regionalistów Rzucewie Obu rękami podpisuje się pod postem Dariusza Szymikowskiego. Tegoroczna konferencja była drugą, w której miałem przyjemność uczestniczyć. Ubiegłoroczna - w Starbieninie była dla mnie wielkim zaskoczeniem - organizacyjnie i programowo dopięta na ostatni guzik, z wszystkimi ważnymi elementami (referaty, dyskusja, wspólne biesiadowanie). Dzisiejsza, w Rzucewie, potwierdziła że to nie był ewenement, że tak się to robi na Nordzie.
Nie będę porównywać jej z "wojewódzką" konferencją w Żukowie, bo to zupełnie inne kategorie wagowe. Dobrze dla regionalistów byłoby, aby organizatorzy żukowskiej konferencji zobaczyli jak to się robi na ziemi puckiej i wejherowskiej. Edukacyjna zakładka na naszychkaszubach.pl to także doskonały pomysł. Skoro jest to dziś główne pole wymiany poglądów i okołokaszubskiej dyskusji to naturalnym wydaje się, że tu warto także przyciągać nauczycieli-regionalistów. Tomasz Fopke w cześci artystycznej m.in. shiphopował "Kaszëbsczé jezora". W tym duch organizatorom mogę powiedzieć jedynie SZACUN |
Poprzedni wątek | Następny wątek |
Temat: | Nadawca | Data |
---|---|---|
VI Konferencja Regionalistów Rzucewie | kaszeba | 15.5.2009 21:08 |
» Re: VI Konferencja Regionalistów Rzucewie | Jark | 15.5.2009 22:48 |
Re: VI Konferencja Regionalistów Rzucewie | sgeppert | 15.5.2009 22:58 |
Re: VI Konferencja Regionalistów w Rzucewie | kaszeba | 16.5.2009 5:24 |