![]() ![]() ![]() |
Poprzedni wątek | Następny wątek |
Nadawca | Wątek |
---|---|
szkotka |
wysłane dnia:
19.10.2012 20:00
|
Współtworzę ten serwis ![]() ![]() Zarejestrowany: 25.1.2012 z: woj.szczecińskie Wiadomości: 124 |
Re: cnoty pruskie Dyskutujemy bo to jest forum, ta najnowocześniejsza forma rozmowy. I ja z niej korzystam. Czasem nam wzajemnie własne zdania nie pasują - ale w ogóle dowiadujemy się, jak czasem zle się pojmujemy, jak zle się domyslamy po krótkich zdaniach. Powoli dojdziemy do biegłości w walce piórem.Twierdzenia agitować, wbijać klin, podwójne standardy są takie górnolotne,patriotyczne. Tu są zbędnę. Ot zwyczajna rozmowa,osób o skrajnie innym podejściu. Wojna z tego być nie musi. Co zaś do tłumaczenia Panu rzeczy wyłuszczonych konkretnie w wypowiedzi - typu-a ciemu tak a tak-odpowiadam. Z tłumaczenia czegokolwiek rezygnuję. Patriotyzm jakiś posiadam i już jestem niewyuczalna. A warszawki nie lubię (jako całości), wolno mi.To nie jest nienawiść tylko niechęć. Brak solidarności warszawskiej z prawdziwymi problememi Pomorzan. Co zaś do tych przedwojennych podziałów na bogatych i biednych to naprawdę piosenka z innego pokolenia. Mi proszę tego nie przypisywać.
|
Poprzedni wątek | Następny wątek |